VAN IDEE TOT INNOVATIE,
HET EPISCHE VERHAAL ACHTER:

DE ONLINE BINNENSTAD.

De driekoppige directie van De Online Binnenstad en VoetbalCourt bestaat uit Mike, Niels en Tobias. De ondernemers beschikken over een jonge geest en denken graag out of the box. De heren zijn constant in beweging, willen mee met de tijd en staan open voor innovatieve ontwikkelingen.

Nadat ze door de jaren heen als zelfstandigen een aantal succesvolle projecten samen hadden afgerond, besloten de ondernemers in 2016 officieel de handen ineen te slaan met de oprichting van een Besloten Vennootschap. Ze begonnen met de realisatie van meerdere op zichzelf staande webshops. Hierin werden uiteenlopende producten aangeboden, van bedden tot sportkleding, vanuit eenzelfde visie. Een visie waarbij design, functionaliteit, welzijn en duurzaamheid centraal staan.

Door de jaren heen zijn deze webshops gegroeid van een aantal orders per week naar tientallen orders per dag, hierdoor ontstond een nieuwe uitdaging. Hoe verwerk je zo efficiënt mogelijk een behoorlijk aantal verschillende orders met variërende afmetingen en gewichten? Na onderzoek werd de oplossing gevonden in een innovatief verzendplatform. Met deze partij is een samenwerking aangegaan voor een efficiënte verwerking en verzending van onze orders. Het logistieke vraagstuk was hiermee opgelost. Echter waren beide heren minder thuis in de technische kant van de diverse online verkoopkanalen.

Niels ging op zoek naar een oplossing en kwam in maart 2022 in contact met Tobias Donkerbroek. Tobias is op 19-jarige leeftijd als ZZP'er voor zichzelf begonnen met als doel zich, naast de basisvaardigheden en kennis, te ontwikkelen als e-commerce specialist. Hij werd door Niels ingehuurd om met zijn technische kennis de webshop Snurky.nl als pilot onder handen te nemen.

Door de juiste strategie en oplossingen groeide de verkopen van Snurky.nl. De groei ontstond zowel op de eigen webshop als op de verschillende verkoopplatformen die door Tobias waren aangesloten. Niels was ervan overtuigd dat het ontbrekende stukje technische kennis in de reeds bestaande organisatie met Tobias was ingevuld.

DE OPRICHTING VAN DE ONLINE BINNENSTAD


In september 2022 kwam Tobias voor het eerst op kantoor bij Mike voor een persoonlijke kennismaking. Er werd urenlang gesproken, zowel zakelijk als privé.

Al snel werd duidelijk dat er tussen de drie heren een goede, energieke en positieve chemie was. Ze kregen het gevoel dat ze samen, met de kennis in hun eigen vakgebied, verder konden groeien. Na een kortstondige intensieve samenwerking werd besloten om Tobias een aanbieding te doen om als vennoot toe te treden tot het bedrijf. Hij antwoordde met een volmondig JA! Hiermee kwam voor Tobias een einde aan een korte tijd als ZZP'er. Hierdoor ontstond voor iedereen een nieuw hoofdstuk met een mooie nieuwe uitdaging in het vooruitzicht.

Met de intrede van Tobias werd de organisatie compleet. Hij herhaalde hetzelfde “trucje” bij de andere webshops binnen het bedrijf en ook hier ontstond een behoorlijke groei. Meerdere kleine magazijnen werden door verschillende automatiseringsslagen al vrij snel één groot magazijn, waarbij alle orders verwerkt werden via één verzendplatform Het gevoel ontstond dat de diverse, op zichzelf staande, webshops toch één geheel vormden. Dit resulteerde in het ontstaan van De Online Binnenstad.

WAAR STAAN WE NU!

Ondertussen is De Online Binnenstad gegroeid tot een online platform van diverse webshops en merken onder één dak. We bieden een breed assortiment op het gebied van wonen, lifestyle en sport.

Naast De Online Binnenstad zijn we met VoetbalCourt actief in het faciliteren van diverse sport- en speelgelegenheden voor verenigingen, bedrijven, scholen en particulieren. Onze gedeelde passie voor sport komt samen in het bedrijf VoetbalCourt. We bieden een breed assortiment in voetbalcourts, pannakooien, calisthenics, sportmateriaal, speelvoorzieningen en de overige inrichting van schoolpleinen, openbare ruimtes en terrassen voor verenigingen.

 

TOBIAS
DONKERBROEK 2002

Webshops, software & administratie.

Tobias is een ambitieuze jonge ondernemer en afgestudeerd in bedrijfskunde.

Met zijn kennis van bedrijfsvoering in voornamelijk de online wereld is hij van onschatbare waarde voor De Online Binnenstad. Hij is de verbinding tussen de energieke Niels en de rustige Mike. Tobias wordt binnen het bedrijf bestempeld als de stille kracht op de achtergrond. Hij observeert, analyseert en trekt daaruit vervolgens weloverwogen conclusies.

Terugkomend op “de motor” kan Tobias worden gezien als “de motorolie”, hij zorgt er onder andere voor dat de boel gesmeerd blijft lopen.

“Niet denken in problemen maar juist in oplossingen.”

“In het midden van de moeilijkheid ligt de kans.”

NIELS
VANDERVEEN 1980

Verkoop, relatiebeheer en publiciteit

Niels is ondernemer sinds 1998, hij is als ondernemer succesvol geworden in de beddenwereld. Naast de vertrouwde beddenwereld heeft hij een aantal lucratieve uitstapjes gemaakt naar andere branches.

Zijn jarenlange ervaring als verkoper is van enorme waarde voor De Online Binnenstad. Hij is energiek en geeft gas in alles wat hij doet. Niels wordt binnen het bedrijf bestempeld als de bezige bij, hij zit nooit stil en is altijd in beweging. Terugkomend op “de motor” kan Niels worden gezien als “de brandstof”, hij zorgt er onder andere voor dat de boel constant blijft draaien.

MIKE
MULLER 1980

Strategie, operationele processen en dagelijkse aansturing.

Mike is evenals Niels ondernemer sinds 1998. Door de jaren heen heeft hij ervaring opgedaan in meerdere bedrijven in verschillende branches.

Zijn ervaring is van grote waarde voor De Online Binnenstad. Hij bewaart het overzicht en fungeert als een betrouwbare en stabiele factor. Door deze eigenschap is hij de aangewezen persoon voor de dagelijkse aansturing op de werkvloer.

Mike wordt binnen het bedrijf bestempeld als de rust zelve, je krijgt hem niet snel gek. Terugkomend op “de motor” kan Mike worden gezien als “de koelvloeistof”, hij zorgt er onder andere voor dat de boel niet oververhit raakt.

“Eerst zorgen dat je klaar bent om te groeien is de sleutel naar succes.”